Előfizetői tartalom

Hódít a napenergia és a megújulók, kihívások előtt a magyar villamosenergia-ipar

Portfolio
Magyarországon is hódítanak a megújuló energiaforrások, főként a napenergia, amely specifikus kihívásokat jelent a magyar energiaszektornak is, főleg a villamosenergia-rendszer működtetésében, a hálózatfejlesztésben és a rendszerirányításban. Emiatt megnövekedett a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító, azaz a Mavir feladatainak a száma is, fontos a digitalizáció és a folyamatos fejlesztés. Biczók András, a Mavir vezérigazgatója nyilatkozott a hazai árampiaci trendekről és kihívásokról a Napi.hu-nak, amelynek fontosabb pontjait gyűjtöttük össze alább.

Az interjú fontosabb pontjai: Fejlődési boom a villamosenergia-iparban: egyre nagyobb az összefonódás a szektorban és növekszik a zöldenergia termelők szerepe, a termelő és fogyasztó rendszerek közötti egyértelmű megkülönböztetések pedig elmosódnak. A villamosenergia-ipar nagyon összetetté vált, így a szabályozás sem egyszerű. Nagyon fontos azonban az ellátásbiztonság...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái