Előfizetői tartalom

Palócz Éva: Lassú és részleges konszolidáció vár a magyar gazdaságra

MTI
A járvány kiújulása miatt idén a negyedik negyedévre a bruttó hazai termék (GDP) 6,6 százalékos csökkenésével számol csütörtökön kiadott legfrissebb konjunktúrajelentésében a Kopint-Tárki Zrt., de az év egészére vonatkozóan megerősítette az 5,8 százalékos visszaesésre vonatkozó szeptemberi előrejelzését. Az intézet fenntartja 2021-re a korábban kiadott előrejelzését, 3,5 százalékos növekedést vár. Ez egybeesik a kormányzati várakozással, illetve jegybank 3,5-6%-os előrejelzési sávjának alsó határán található.

A romlás várhatóan a fogyasztás újra súlyosbodó csökkenésében fog lecsapódni az év utolsó negyedében. A beruházások visszaesése folytatódik, a foglalkoztatás helyzete ismét romolhat, de ez nem éri el a tavaszi elbocsátási hullám mértékét. Az infláció az elmúlt hónapokban mérséklődött kissé, és egész évre 3,3 százalékos fogyasztói árindexet vár a Kopint-Tárki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés