Előfizetői tartalom

Hatalmas mennyiségű Tesla részvény cserél ma gazdát

Portfolio
Még november közepén érkezett a hír, hogy a Teslát beválasztották az S&P 500 tagjai közé, ez azonban nem jelentette azt, hogy már másnap a részei lennének az indexnek. Valójában ez majd csak jövőhét hétfőtől lép a gyakorlatban is érvénybe, azaz december 21-től. Ennek egyik praktikus következménye, hogy azok a befektetési alapok, amelyek az S&P 500-at passzívan követik, azok már most jól bevásárolnak Elon Musk cégének részvényeiből, a becslések szerint mintegy 80 milliárd dollár értékben.

Hétfőtől tehát már az S&P 500 tagjai között lesz a Tesla, vagyis a teljesítménye beleszámít majd az index mutatóiba is, illetve annak értékébe. Ennek egyik következménye, hogy még a hétfői kereskedési nap kezdete előtt számtalan az S&P 500-at követő passzív befektetési alapnak be kell vásárolniuk a Teslából, hogy lekövessék az indexben bekövetkező változást. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés