Előfizetői tartalom

Tízéves mélyponton a japán infláció

MTI
Tízéves mélypontra gyengült a fogyasztói árak változásának éves összevetésű üteme novemberben Japánban, ahogy a koronavírus-járvány újabb hulláma visszavetette a keresletet, felkorbácsolva a defláció visszatérésétől való félelmeket és eltörölve az Abe Sinzo volt kormányfő nevével fémjelzett gazdaságösztönző politika eredményeit.

A japán statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint a friss élelmiszerek árváltozása nélkül számolva novemberben éves összevetésben 0,9 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak, összhangban az elemzői várakozásokkal. Legutóbb 2010 szeptemberében mértek ennél erősebb csökkenést, akkor 1,1 százalékos mínuszt jegyeztek fel. Kapcsolódó cikkünk 2020. 12....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés