Előfizetői tartalom

Külkereskedelem: a harmadik negyedévi többlet meghaladta a második negyedévi deficitet

MTI
A harmadik negyedévben 752 millió euró aktívummal zárt folyó fizetési mérleg ezzel kiegyenlítette a második negyedévi 698 millió euró deficitet - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent legfrissebb adatokból. Így az első  három negyedévben az első negyedévi 312 millió euróval nagyságrendileg megegyező 366 millió euró szufficitet ért el a folyó mérleg.

A folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg egyenlegéből számolt és az ország nemzetközi pénzügyi helyzetének jellemzésére alkalmazott mutató, a külfölddel szemben elért finanszírozási képesség 1684 millió euró többletet mutatott a harmadik negyedévben, beleszámolva az Európai Unióból befolyt 892 millió euró tőkeátutalást. A második negyedévben  enyhe, 41 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés