Előfizetői tartalom

Nagy-Britanniában gyorsul a járvány fertőzési üteme, ráadásul megjelent egy új koronavírus-változat is

MTI
Kissé tovább emelkedett a koronavírus-fertőzés terjedési dinamikáját mérő R reprodukciós mutató becslési sávja Nagy-Britanniában. A brit egészségügyi miniszter szerdán bejelentette azt is, hogy Nagy-Britanniában is azonosították a Dél-Afrikában kimutatott új koronavírus-változatot, de a két fertőzöttet azonnal karanténba vezényelték.

A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének (SAGE) szerdán ismertetett friss számításai szerint az R mutató országos átlagban jelenleg 1,1-1,3 között van. Ez azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 11-13 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést. A SAGE számítási módszertana szerint az 1,1-1,3 közötti R rátából arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés