Előfizetői tartalom

Újabb részletek érkeztek: így jön az országba a koronavírus elleni vakcina

Portfolio
December 26-án, szombaton reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyezetett koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina. A vakcina-szállítmány várhatóan a kora reggeli órákban fogja átlépni a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra. Az egészségügyi dolgozók védőoltása december 27-én, vasárnap kezdődik meg - közölte Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön.

A mínusz hetven fokos hűtést igénylő vakcinák speciális, nyomkövetővel és hőérzékelővel ellátott dobozokban érkeznek. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni. Az első vakcina-szállítmányt öt kijelölt kórházi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés