Előfizetői tartalom

A magyar digitális gazdaság helyzete és az új dualitás megjelenése

A digitalizáció és az ezáltal gerjesztett technológiai fejlődés új lehetőségeket jelent, de alkalmazkodást is kíván minden gazdasági szereplőtől. A negyedik ipari forradalom vívmányainak kiaknázásával olyan versenyelőny szerezhető, amely tartós termelékenységjavulást eredményezhet, tehát fenntartható módon emeli a jólétet. Ezért az MNB Termelékenységi jelentését bemutató cikksorozatunk 4. részében a magyar gazdaság digitális hatékonyságát vizsgáljuk.

A magyar gazdaság digitalizációs hatékonysága az EU átlagos értékének 65 százaléka, míg a TOP5 EU országhoz viszonyítva 48 százalék. A digitalizáció a gazdaság minden szegletében megjelenik, így hatékonyságát elemezhetjük lakossági, vállalati és állami oldalról. Magyarország jelentős növekedési tartalékkal rendelkezik mindhárom területen, azonban a digitális fejlesztések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés