Előfizetői tartalom

Napenergiás céggel bővül a Tesla után a világ vezető részvényindexe

Portfolio
Hamarosan csatlakozik az amerikai napenergiás cég, az Enphase Energy az S&P 500 tagjaihoz, a tervek szerint már január 7-én. A megújuló energiás vállalat az ékszerkereskedelemmel foglalkozó Tiffanyt fogja váltani majd. Utóbbi cég azután kerül ki az S&P 500-ból, hogy a Louis Vuitton márkát is tulajdonló francia LVMH felvásárolja őket, amit a részvényesek is jóváhagytak.

Az amerikai Enphase Energy részvényeivel a Nasdaqon lehet kereskedni, és alapvetően napenergiás megoldásokkal foglalkozik (pl. mikroinverterek, energiatárolás, szoftveres monitorozás). A vállalatot 2006-ban alapították, és már több mint 700 munkavállalója van 21 országban. Az Enphase piaci kapitalizációja már közel 22 milliárd dollár, hiszen idén egészen kiválóan teljesítettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés