oltás vakcina korona
Gazdaság

Megérkezett 2020 utolsó koronavírus-jelentése, örvendetes hírt is hozott

Portfolio
2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 130 beteg. Tovább csökkent a kórházi ápoltak számna és a lélegeztőn lévőké: 5648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 401-en vannak lélegeztetőgépen - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Az új fertőzöttek száma az előző napihoz képest némileg csökkent, azonban mint a tegnap is jeleztük, a karácsonyi időszak napjaiban látott hirtelen lassulás a jelek szerint csak az aluldetektálás következménye volt, a járvány ennél visszafogottabban lassul. 

fert01

130 beteg hunyt el az elmúlt 24 órában, ami a korábbi napokhoz képest magasabb szám, ugyanakkor a 7 napos mozgóátlag még mindig azt mutatja, hogy csökken a betegségben életüket veszítők száma. 

A kórházi ápoltak száma viszont kifejezetten dinamikusan csökkent, az elmúlt napon 208-zal, az utóbbi három napban pedig összesen már 650-nel, a lélegeztetőgépen lévők száma ugyanakkor csak 1-gyel csökkent. E két mutató jelzi előre, a következő hetekben hányan hunyhatnak el a betegségben, így különösen örvendetes, hogy egyértelmű csökkenő trendet lehet ezekben látni. 

leleg0333ez

Az is bíztató jel, hogy a ma jelentett 2764 főt több teszt mellett találták, igaz, a pozitív tesztek aránya még mindig magasnak mondható, de legalább kicsit csökkent: 18128 tesztet végeztek el az elmúlt napon, ezek kicsit több mint 15 százaléka volt pozitív. 

A címlapkép forrása: MTI/Komka Péter. 

koronavírus vakcina
balatonlelle M7 right
cerro torre
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan érhetsz magasabb hozamot, alacsonyabb költségek mellett.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-584036058