Előfizetői tartalom

Varga Mihály: 9%-os deficit lehetett tavaly, akár júniusig is adhatunk bértámogatást a turizmusnak

Portfolio
Azért kell munkahelyvédelmi támogatásokat biztosítani, és azért kell beruházási támogatást nyújtani, hogy "megőrizzük a gazdaság vírus utáni növekedési képességeit" – hangsúlyozta az Indexnek adott évzáró, ma megjelent interjúban Varga Mihály. A pénzügyminiszter egyúttal elárulta azt is, hogy a kormány a járvány kitörése óta 1014 milliárd forintot költött járványügyi védekezésre, a gazdaság újraindítására pedig 3700 milliárd forintot és mindez oda vezetett, hogy 2020-ban 9% körüli lehetett a GDP-arányos államháztartási hiány 6,4%-os GDP-visszaesés mellett, így az év végi adósságráta 80% körüli lehetett. Varga az interjúban jelezte, hogy az euróbevezetés kérdése továbbra sincs a kormány asztalán, arra viszont nyitott a kabinet, hogy a turisztikai ágazatnak eredetileg 3 hónapra adott 50%-os bértámogatást további 3 hónappal, azaz akár június végéig meghosszabbítsák.

A terjedelmes interjú főbb üzenetei saját szerkesztésünkben, kiegészítéseinkkel: "Komoly dilemmát okozott a magyar miniszterelnöknek és a kormánynak", hogy vajon Magyarország csatlakozhat-e egy olyan megállapodáshoz (az uniós helyreállítási alappal járó közös adósságkibocsátáshoz), "amire hazánknak nincs égetően szüksége, hiszen mi tudunk a hazai és a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés