Előfizetői tartalom

A járvány második hulláma egyelőre nem érte el a hazai munkaerőpiacot

Portfolio
Novemberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 496 ezer fő volt, 45 ezerrel több, mint az előző hónapban és 26 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. A szeptember–novemberi időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 476 ezer fő volt, 41 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakinál, derült ki a KSH adataiból. Szeptember és november között összességében stabilitás jellemezte a hazai munkaerőpiacot.

Tavaly novemberben nőtt a foglalkoztatottak száma az előző hónaphoz képest, ami azt jelzi, hogy a koronavírus-járvány második hulláma az ősz végén még nem gyakorolt érdemi hatást a munkaerőpiacra. Az áprilisi mélypont óta - amikor tömeges elbocsátások voltak az első hullám közepette - közel 130 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.  Habár novemberben 4 millió 496...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés