Előfizetői tartalom

Így szállt el a hiány a koronavírus-járvány miatt

Portfolio
A tavalyi harmadik negyedévben 4,1% volt a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya, ami a legrosszabb harmadik negyedéves érték 2011 óta. A négy negyedéves gördülő deficit pedig már 5% fölé hízott tavaly szeptember végére, amire szintén 8 éve volt utoljára példa. A koronavírus és a járvány elleni védekezés látványosan éreztette a hatását a költségvetésen.

A KSH keddi közlése szerint a tavalyi harmadik negyedévben a kormányzati szektor hiánya 487 milliárd forint, a GDP 4,1%-a volt. Az egyenleg 107 milliárd forinttal, 0,9 százalékponttal romlott az egy évvel korábbihoz képest. A bevételek 277 milliárd forinttal, 5,6%-kal növekedtek. A kiadások 384 milliárd forinttal, 7,2%-kal haladták meg az egy évvel korábbit. A kormányzati szektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés