Előfizetői tartalom

Még csak most árazzák majd be a válságot a hitelminősítők? Megvan, mikor vizsgálhatják Magyarországot

Beke Károly
A válság ellenére két nagy hitelminősítő is pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását 2020-ban, vagyis összességében nem volt rossz éve Magyarországnak ebből a szempontból. Kérdés, hogy a cégek hogyan értékelik majd a válságból való kilábalási pályák különbözőségeit és kockázatait, ezek miatt lehet, hogy majd csak 2021-ben árazzák be a hosszabb távú hatásokat. Az előzetes naptárakból az kiderült, hogy idén is mindhárom cég kétszer-kétszer vizsgálja majd felül a magyar besorolást, először február közepén rögtön ketten is dönthetnek.

Nehéz évünk volt, de kinek nem? Ahhoz képest, hogy rég nem látott válságot és gazdasági visszaesést hozott 2020, a hitelminősítések szempontjából nem mondhatjuk, hogy rossz éve volt Magyarországnak. Februárban a Standard & Poor’s, majd szeptemberben a Moody’s is stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását, ami egy esetleges felminősítés előszele...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái