Előfizetői tartalom

Az előző hónaphoz képest csökkent, éves bázison nőtt a magyar export novemberben

MTI
Tavaly novemberben az export euróban számított értéke 6,9 százalékkal, az importé 1,9 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel korábban, az áruforgalmi többlet 482 millió euróval 811 millió euróra nőtt. Az előző hónaphoz viszonyítva az export 0,5 százalékkal csökkent, az import 0,4 százalékkal nőtt - közölte hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH ).

Az export havi értéke  10,140 milliárd euró volt, 2020-ban egymás után harmadszor haladta meg a 10 milliárd eurót, amire az előző évben egyedül októberben volt példa. Az import 9,329 milliárd eurót tett ki, ami a legmagasabb havi érték az elmúlt évben. A múlt év első tizenegy hónapjában az export 5,5 százalékkal, az import 6,9 százalékkal elmaradt az előző év azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés