Előfizetői tartalom

Egyetlen húzással több százezer Pfizer-vakcinát nyert Magyarország

Portfolio
Egy szabályozói ajánlás hatására egy csapásra 20 százalékkal több ember oltására elegendő Pfizer-oltóanyag áll rendelkezésre Európában: az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, hogy az egy ampullában lévő oltóanyag mennyiséget ne 5, hanem 6 oltásra használják fel az orvosok. Ha a Pfizer-BionTech páros tehát az eredetileg tervezett, szerződésben vállalt mennyiséget szállítja továbbra is Magyarországnak, akkor hirtelen nem 4,4, hanem csaknem 5,3 millió adag Pfizer-vakcinánk lesz.

A múlt hétig a Pfizer/BionTech oltóanyaga mellett a Moderna vakcinája kapott engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA), ebből a két hatóanyagból összesen 460 millió adagot rendelt az Európai Bizottság november végén, ez 230 millió ember beoltására elegendő. A hétvégén azonban fontos hír érkezett: Az EMA engedélyezte, hogy egy ampullából ne öt, hanem hat adagot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés