Előfizetői tartalom

Kristálygömb vagy kávézacc: mi vár Magyarországra 2021-ben?

A hírfogyasztók úgy érezhették, hogy egy éve gazdasági előrejelzés helyett jóslást kaptak a hivataloktól, és ahány elemző megszólalt, annyi számot mondtak a jövőről. Talán még rosszabb, hogy a hivatalos adatokra sokan legyintenek, mondván: a közlemények világa messze van attól a valóságtól, amivel ők a mindennapokban találkoznak. Valóban rég övezte ennyi bizalmatlanság az inflációs adatokat, meg az átlagbérekről, a munkanélküliségről közzétett híreket, és nehéz hova tenni azt, hogy a nemzetközi tőzsdei mutatók felpattantak, miközben az emberek többsége a helyzet tartós romlását élte meg.

Alap nélküli tippelgetés, jóslás lett az előrejelzésekből? Nem így látom. Ami a gazdasági folyamatok előrejelzését illeti, az elemzői közösség a járvány alakulásáról szerzett és folyamatosan gyarapodó ismeretek alapján elég jól leírta a trendek irányát, és tavaly tavasztól elfogadható pontosságú becslést adott termelésről, árszintről, költségvetési pozícióról....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái