Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: hirtelen a duplájára ugrott az új fertőzöttek száma

Portfolio
A keddi 696-ról a ma reggeli adatközlésre 1358-ra ugrott az új igazolt fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a hivatalos kormányzati koronavírus-portál. Ezzel párhuzamosan sajnos továbbra is magas, 95 fős halálozási adatot is közöltek. Jelenleg 4870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen. Figyelmeztető jel, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma egy nap alatt 3856 fővel 25 ezer 856 főre ugrott, ilyen magas szám utoljára decemer végén volt és inkább a tendencia nyugtalanító.

Az alacsony előző napi adatról (amiben a szokásos hétvége-hatásnak is szerepe lehetett, azaz az alacsonyabb tesztelésnek) "könnyű" duplázni, hiszen 696 esetről 1358 főre ugrásról beszélünk, mindenesetre a friss adat még mindig elmarad az utóbbi 7 nap mozgóátlagától, ami 2 ezer fő körül jár. A mozgóátlag nem jelez meggyőzően csökkenő trendet, inkább stagnálást. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés