Előfizetői tartalom

Itt a friss magyar inflációs adat!

Portfolio
2020. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,7%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, az adat nem okozott meglepetést, az elemzők 2,7-2,8%-os áremelkedést vártak. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,3, 2020 egészében pedig az előző évhez képest átlagosan 3,3%-kal nőttek.

A koronavírus-járvány első hullámának kifutása és az újranyitások után dinamikus áremelkedést láttunk Magyarországon, a fogyasztói árindex 3,9%-kal tetőzött augusztusban a járvány kitörése óta. Ősszel azután szépen mérséklődött az áremelkedés üteme, ahogy a gazdaság is újra lassult, novemberre pedig már az inflációs cél alatt járt, 2,7% volt az áremelkedés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés