koronavírus járvány korona maszk védőruha
Gazdaság

Koronavírus: megjött a csütörtök reggeli magyar jelentés

Portfolio
1 926 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 347 636 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 066 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 220 304 fő, az aktív fertőzöttek száma 116 266 főre csökkent. 4 689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 344-en vannak lélegeztetőgépen.  Szerda estig összesen már 96 101 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint  idősotthonban lakók és dolgozók.

Az új esetek száma hat napja volt utoljára ilyen magas Magyarországon, harmadik napja emelkedik. A majdnem 2000 új eset szerencsére messze elmarad a második hullám tetőzésekor látott számoktól, de így is magas. Az esetszámok december vége óta nem csökkentek érdemben, azóta nagyjából stagnálást látunk. A mai magas esetszámmal is fennmaradt a volatilitás a napi adatokban.

A napi halálozásoknál sajnos hasonló a helyzet, december vége óta nem látunk érdemi csökkenést. Ezúttal is sok, 118 elhunytról számoltak be, ami magasabb a tegnapi 95-nél. Az elmúlt hét napban átlagosan 106 magyar halt meg naponta koronavírus miatt.

A súlyos esetek száma csökkent tegnap óta, a lélegeztetőgépen kezelteké viszont enyhén nőtt. Jelenleg 4689 embert kezelnek kórházban, lélegeztetőgépen 344-en vannak.

Az elmúlt 24 órában relatíve sok tesztet végeztek el, a 19 634 új mintavétel több, mint az elmúlt hét nap átlaga (de hozzá kell tenni, hogy volt egy 8000-es nap is, ami jelentős mértékben lefelé húzza az átlagot). Ami viszont aggasztó, hogy még a sok elvégzett teszt ellenére is nőtt a teszteken belüli pozitív mintavételek aránya, és újra a 10%-ot közelíti. A mutató szemléletes képet ad a járvány aluldetektálási arányáról, de egy napi változásából nem tudunk jelentős következtetést levonni.

Az elmúlt 24 órában Budapest volt a legfertőzöttebb, 262 új esetet találtak a fővárosban. 183 új fertőzés volt Pest megyében, Fejér megyében 138. Bács-Kiskun megyében 139 új eset volt, ezen kívül Heves és Hajdú-Bihar megyékben, valamint Komárom-Esztergom megyében volt 100-nál több új eset. Zalában, Nógrádban és Békésben viszont 50 alatt volt az újonnan azonosított fertőzöttek száma, a többi megyében értelemszerűen 50 és 100 között mozgott.

Címlapkép: Getty Images

cubic houses, rotterdam, hollandia, kocka, lakás
oltás vakcina
koronavírus járvány sejt
teszt koronavírus
parlament budapest
oltas vakcina
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci aktualitások, grafikonelemzéssel vegyítve.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
teszt koronavírus