Előfizetői tartalom

Történelmi mélypontra vágták a román kamatot

Portfolio
A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa pénteki monetáris politikai ülésén újabb történelmi mélypontra, 1,25 százalékra mérsékelte a román alapkamatot. A 25 bázispontos csökkentés hétfőtől lesz hatályos - közölte a jegybank. A döntés meglepte az elemzőket, akik számítottak ugyan arra, hogy az idén mérsékelni fogják az irányadó kamatot, de arra nem, hogy ez már most bekövetkezik.

Tavaly március óta, a koronavírus-járvány kezdete óta ez a negyedik alkalom, hogy a jegybank csökkentette az alapkamatot. Akkor 2,50 százalékról 2 százalékra mérsékelték, majd júniusban 1,75 százalékra, augusztusban pedig 1,50 százalékra. A jegybank igazgatótanácsa arról is határozott, hogy az egynapos lejáratú betétek kamatlábát 1 százalékról 0,75 százalékra csökkenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés