Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: íme, ezek lesznek az év legfontosabb ábrái

Portfolio
Az, hogy tényleges vakcinaverseny dúl a világban, az elmúlt napok híráramlása is világosan jelezte, amikor a magyar kormány odamondogatott a brüsszeli közös beszerzési stratégiának és milliószámra akar gyorsan behozni kínai vakcinát. Éppen ezért megnéztük, hogy jelenleg hogyan áll a beoltottság felfutása idehaza, ez a lakosság arányában mit jelent és ha az elmúlt 6 havi igazolt fertőzöttekkel együtt nézzük a potenciálisan immunisak számát és arányát, mit kapunk. Garantáltan ezeket az ábrákat még rengeteget fogjuk nézegetni, frissítgetni az egész év során, hiszen ezek felfutásától függ majd az, hogy mikor, milyen mértékben térhetünk vissza a korábbi életünkhöz.

A pénteki adatközlés szerint kissé több, mint 106 ezer embert beoltottak már Magyarországon a koronavírus-vakcinával (ez döntően a Pfizer-BioNtech készítménye volt, hiszen az újonnan érkezett Moderna készítményéből még csak kevés elérhető). Orbán Viktor kormányfő pénteki jelzése szerint a következő hetekben nagyot emelkedhet idehaza az átoltottság, ha a kínai vakcinát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés