Előfizetői tartalom

Nincs szükség a kínai vakcinára az EU-ban az EP-illetékes szerint, aki tisztába tett néhány félreértést is

Portfolio
Nincs szükség a kínai vakcinára Európában, mert a Sinovac készítményének hatásossága 50 százalék körüli, a  magyar kormány által több millió adagban rendelni tervezett Sinopharm sem kérte még az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, illetve az Európai Bizottság által tető alá hozott szerződések kétszer annyi vakcinát biztosítanak a közösség számára, mint ami kell minden európai beoltásához – jelezte a Népszavának adott interjúban a Peter Liese német EP-képviselő. Az Európai Néppárt EP képviselőcsoportjának egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivője tisztába tette, hogy tényleg előnyösebb helyzetben vannak-e a britek az EU-s tagállamoknál a vakcianbeszerzések terén és azt is elmagyarázta, hogy mi a háttere a németek által „külön megrendelt” Pfizer/BioNtech vackinával, amire egyébként sem lesz szükség.

Az interjú néhány hangsúlyosabb üzenete, információja: Az EU-n belül káoszt hozna a nyitott határok mellett, ha nem összehangoltan rendelnék az egyes tagállamok a vakcinákat az Európai Bizottságon keresztül. „Különösen a kisebb tagállamok járnának rosszul, hiszen nem lenne erős érdekérvényesítő erejük a tárgyalásokon. Magyarország, Szlovákia vagy Észtország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés