Előfizetői tartalom

Varga Mihály: idén is folytatjuk Európa egyik legrövidebb áfa-kiutalási gyakorlatát

Portfolio
A megbízható adózók 20 napon belül megkaphatják a jogosan visszaigényelt általános forgalmi adót, ami Európában az egyik legrövidebb határidő és ez azt jelenti, hogy a mai áfabevallási határidőkor befizetett pénzt a cégek már akár február elején megkaphatják, ami segíti a likviditásukat – jelezte egy ma reggeli rövid Facebook-videóban Varga Mihály pénzügyminiszter.

A videóban Varga elmondta, hogy számos adóügyi intézkedéssel segítik a cégeket a koronavírus-válság ideje alatt, ilyen a gyorsított áfa-kiutalás is. Emlékeztetett arra, hogy a tavaly tavaszi első járványhullám idején arra kérte az adóhivatalt, hogy 75 nap alatt 30 napon belül kaphassák meg a visszajáró áfát a cégek. A megbízható adózónak számító cégek pedig 20 nap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés