oltás vakcina
Gazdaság

Legalább egymillió adag orosz vakcina beszerzését jelentheti be holnap a kormány

Portfolio
Legalább egymillió adag orosz oltóanyagról jelenthet be megállapodást pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – értesült az Index.

Az Index értesülései szerint az OGYÉI munkatársai Oroszországban már ellenőrizték a Szputnyik V vakcinát gyártó üzemet, csütörtökön pedig az oroszországi „társintézetüknél” egyeztetnek a vakcinák gyógyszerészeti engedélyéről. Ezek a tárgyalások nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a csütörtökön Moszkvába utazó Szijjártó Péter külügyminiszter megállapodjon a Szputnyik vakcinák behozataláról az orosz illetékesekkel – írják.

Mint arról beszámoltunk, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet több mint két hónapja vizsgálja az orosz Szputnyik vakcinát. Ennek keretében munkatársaik a gyártási folyamat helyszíni ellenőrzését is elvégezték, illetve szakértőik áttekintették a vakcina dokumentációját.

Az OGYÉI a vizsgálatok lezárultával szerdán ideiglenes, Magyarország területén érvényes használatbavételi engedélyt adott ki a magyar jogszabályok alapján. Ez az engedély hat hónapra szól, és további hat hónappal egyszer meghosszabbítható.

Más országok is kérhetik az orosz vakcinát

A magyar beszerzést a lap szerint további uniós államok bejelentései követhetik. Ezt valószínűsíti az is, hogy ma Angela Merkel arról beszélt, Németország támogatást biztosít Oroszországnak a SARS-CoV-2 ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás EU-s engedélyeztetéséhez. 

Mint mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a témában folytatott megbeszélésén kiemelte, hogy a világjárvány közepette a "pillanatnyilag nagy politikai nézeteltérések" mellett is van lehetőség a humanitárius együttműködésre.

fedusa_shutter
joe biden
varadijozsefwizzair
vakcina_vilag_oltas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus variáns tüskefehérje covid-19 mutáns vakcina