Előfizetői tartalom

Nagy növekedés, meglóduló infláció, munkaerőhiány - ez vár ránk 2021-ben

Portfolio
Az év második felétől érdemi élénkülés jön a magyar gazdaságban - mondta Suppan Gergely. A Takarékbank vezető elemzője a friss előrejelzést ismertetve elmondta, hogy az első fél év körül még óriási a bizonytalanság, hiszen a járványról, a vakcináról és a gazdasági folyamatokról is nagyon sok új információ érkezik napról napra. Összességében azonban 2021-22-ben egyaránt 6%-os GDP-növekedés várható.

Tavaly 5,3%-kal zsugorodhatott a magyar gazdaság, Suppan Gergely szerint a kormányzat 6% feletti visszaeséséről szóló várakozása túlzónak tűnik a havi gazdasági adatokat figyelve. Az ipar és az építőipar teljesítménye a negyedik negyedévben emelkedni tudott, ez alapján pedig úgy tűnik, hogy a második hullám gazdasági vesztesége kisebb lehetett, mint a tavaszi. A szolgáltató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés