francia_korona
Gazdaság

Koronavírus: Franciaországban is kitolnák a vakcina második dózisának beadását

Portfolio
A francia egészségügyi hatóság javaslata szerint el kellene tolni időben a második dózis beadását a vakcinákból, az ok pedig ugyanaz, amire anno a britek is hivatkoztak: időt lehetne nyerni az új vakcinák megérkezéséig és több embert be lehetne oltani - írja a Bloomberg.

A Haute Autorite de Sante francia egészségügyi hatóság szerint ha az első dózis után hat hetet várnának a második dózis beadásával az oltóhelyeken, akkor további 700 ezer ember kaphatná meg az első oltást. A javaslat a Pfizer és a BioNTech, valamint a Moderna vakcináira is vonatkozik.

 A hatóság szerint a vakcina hatékonyságvesztése csak minimális lenne így, igaz, a gyártók hivatalosan 3-4 hetes különbséget javasolnak a két dózis beadás között, a vírussal szembeni védelem pedig a tájékoztatásuk szerint az első dózist követő 12-14. napban kezd kialakulni a szervezetben.

Nem a franciák az egyetlenek, akik az új vírusmutáció és a késedelmes vakcinaszállítások miatt azon gondolkodnak, hogy később adják be a második dózist. A héten az amerikai egészségügyi hatóság is azt mondta, hogy a második dózist lehet, hogy csak hat héttel később adják be.

A britek pedig már egy ideje 12 hétre tolták ki a két dózis beadása közötti időtávot annak érdekében, hogy február közepéig 15 millió embert be tudjanak oltani. Utóbbi időtávval egyébként egyre több brit orvos nem ért egyet és a BBC szerint már kérték, hogy csökkentsék le a 12 hetet hatra a Pfizer-vakcinák esetében. Szerintük ugyanis problémás, hogy a britek ennyire különutas módszert választanak, ilyen sehol máshol a világban nincs.

A két dózis között eltelt idő felveti a kérdést a vakcina hatékonyságáról, ugyanis a Pfizer már korábban közölte, hogy a vakcina hatékonyságát eddig csak úgy vizsgálták, hogy maximum 21 nap különbség volt a két dózis beadása között.

Címlapkép: Getty Images

frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
beteg korhaz infuzio