Gazdaság

Durva tempó: három hét alatt ötmillió amerikai kapta el a koronavírust, gyorsul a járvány

MTI
Átlépte a huszonötmilliót a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban; a járvány kezdete óta 417 538 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi összesítéséből.

Az egyetem 2020. január 21-én rögzítette az első koronavírus-esetet az Egyesült Államokban. Az összesítés szerint 2020. április 27-én érte el az ország az egymilliós, december 31-én a húszmilliós, 2021. január 24-én pedig a huszonötmilliós esetszámot. Azt, hogy rekordütem körüli mértékben terjed Amerikában a fertőzés, az alábbi ábra is mutatja egy nagyobb összevetésben:

Az egyetem szerint 17 másik ország van a világon, ahonnan több mint egymillió regisztrált esetet jelentettek: köztük Indiának több mint tízmillió, Brazíliának több mint nyolcmillió, Oroszországnak, az Egyesült Királyságnak és Franciaországnak több mint hárommillió regisztrált esete van.

A Washingtoni Egyetem koronavírus-modellje május elsejéig 569 ezer halálesetet jelez előre az Egyesült Államokban. Ez enyhe növekedést mutat a legutóbbi előrejelzés óta, amely 567 ezer halálesetet prognosztizált ugyanerre a napra.

Az intézmény egészségügyi adatokkal foglalkozó intézetének (IHME) mérése azt vetíti előre, hogy május elsejéig 42 800 emberéletet menthetnek meg az oltások. A modell szerint addigra 157 millió embert oltanak majd be, ezzel az ország lakosságának 36 százaléka válik védetté, olyan feltételezés mellett, hogy az oltások hatékonysága legalább ötvenszázalékos. A kutatás szerint az ország lakosságának alig több mint fele hajlandó elfogadni a vírus elleni oltást, és a lakosság több mint negyede bizonytalan abban, hogy elfogadná-e a vakcinát.

Az előző, Donald Trump elnök vezette kormányzat ideje alatt nem készült oltóanyag terjesztési terv

- ezt a kritikát fogalmazta meg Joe Biden új amerikai elnök kabinetfőnöke vasárnap az NBC televízióban. Ron Klain azt mondta: a vakcina terjesztésének terve - különösen a közösségeket tekintve - nem létezett, amikor az új kormány megérkezett a Fehér Házba.

Azt tapasztaltuk, hogy több millió adag oltóanyagot osztottak szét az országban, de csak körülbelül a felét adták be az embereknek

- folytatta a kabinetvezető.

Joe Biden első teljes hivatali napján, csütörtökön egy sor rendeletet írt alá a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedésekről, és közölte, hogy a járvány egyesült államokbeli halálos áldozatainak száma várhatóan eléri a félmilliót februárban. Biden célja összehangolt országos járványstratégia kidolgozása, felgyorsítaná a tömeges oltást, növelné a vírustesztek számát, elérné az általános maszkviselést, valamint az iskolák és a munkahelyek újranyitását, és közben visszanyerné a szövetségi kormány iránti bizalmat a járvány elleni küzdelemben.

frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
beteg korhaz infuzio