teszt koronavírus
Gazdaság

Tünetmentes koronavírusos gyerekek kerülnek kórházba, Magyarországon is előfordulnak esetek

Portfolio
Előfordulnak olyan esetek, amikor a koronavírus-fertőzésen tünetmenetesen átesett gyerekek hetekkel később súlyos szövődményekkel, sokszervi gyulladással kerülnek kórházba – számolt be az RTL Klub híradója. A koronavírus-fertőzés e később jelentkező szövődménye a második hullám tetőzését követően jelent meg Magyarországon.

A koronavírus fertőzésen átesett gyerekek körében előfordul, hogy 2-4 héttel a fertőzés után súlyos szövődményekkel kerülnek kórházba, úgynevezett sokszervi gyulladás, MIS-C alakul ki náluk.

Csak a Heim Pál gyermekkórházban 40 ilyen beteget ápoltak eddig, a sokszervi gyulladás főleg a 8-10 éves korosztályt érinti. Az RTL Klub kérdésére a Heim Pál Gyermekkórház közölte: jelenleg 7 sokszervi gyulladással diagnosztizált gyermeket ápolnak, közülük egy beteg szorul intenzív ellátásra.

A tünetek gyorsan komolyabbra fordulhatnak, ezért a megjelenésükkor azonnal orvoshoz kell fordulni. A Heim Pál Gyermekkórház tájékoztatása szerint a betegség mindenkinél máshogyan és más erősséggel jelentkezik, de a leggyakrabban magas lázzal, nagyfokú gyengeséggel, bágyadtsággal, aluszékonysággal jár, jellegzetes tünet a kötőhártya-gyulladás, a repedezett ajkak, bőrkiütések, erős hasi fájdalom, megnagyobbodott nyirokcsomók, hányás, hasmenés, de előfordulhatnak szívritmus-zavarok, keringési problémák is.

A Semmelweis Egyetemen 21 gyereket kezeltek a betegséggel, és mindegyikük jól reagált a terápiára – derül ki Dr. Constantin Tamás, az egyetem docensének témában közzétett Facebook-posztjából. A poszt szerint a sokszervi gyulladás a második hullám tetőzését követően jelent meg Magyarországon. A sokszervi gyulladás tüneteinek megjelenésekor a betegekben már nem kimutatható élő kórokozó, nem fertőzőek. A panaszok hátterében a korábbi vírusfertőzésre adott kóros immunreakció következtében kialakuló gyulladás áll.

Az RTL Klub Híradójának riportja: 

A címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás. 

frankfurt
koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
koronavírus vakcina oltás getty stock