Előfizetői tartalom

Amióta berobbant Magyarországra a koronavírus-járvány, most a legjobbak a gazdaság konjunktúra-kilátásai

Portfolio
Határozottan emelkedett januárban a lakossági és üzleti fogyasztói bizalmi index és e kettő eredőjeként mínusz 19,7 pontról mínusz 16,3 pontra ugrott a GKI konjunktúraindexe, ami egyúttal tavaly március, azaz a koronavírus-járvány berobbanása óta a legmagasabb értéknek számít. Ez egyébként elmondható a két üzleti bizalmi indexről is, azaz a kijárási korlátozásokkal tarkított második hónapban, az oltási stratégia elindulása mellett bizakodóbb már mind a lakosság, mind az üzleti szféra, különösen az ipar.

A GKI Gazdaságkutató által, az EU támogatásával készített felmérés szerint az üzleti szférában januárban az építőipar kivételével minden ágazat derűlátóbbá vált, de a tavaly márciusi szintet csak az iparnak sikerült megközelítenie. Az ipari bizalmi index januárban már második hónapja emelkedett. Jobb lett az elmúlt és következő időszak termelésének, a rendelésállománynak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái