Előfizetői tartalom

A családok is örülhetnek a minimálbér-megállapodásnak

MTI OS
Újabb segítséget kapnak a kormánytól a GYED-en lévő vagy GYOD-ban részesülő szülők – olvasható a családokért felelős tárca nélküli miniszter keddi közleményében. A minimálbér február 1-jei emelkedésének köszönhetően nő a gyermekgondozási díj (GYED), a diplomás GYED, a gyermekek otthongondozási díja (GYOD) és az első sikeres nyelvvizsga megszerzéséhez nyújtott állami támogatás összege is.

A minimálbér növekedésével a GYED maximális összege idén még tovább emelkedik, eléri a bruttó 234 360 forintot, míg a diplomás GYED az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 117 180 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 153 300 forintra emelkedik visszamenőlegesen 2021. január 1-től.A tartósan beteg gyermeküket otthon ápolók számára vezette be a kormány 2019-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés