Előfizetői tartalom

Óvatos az inflációval az MNB, minden eszközt kész bevetni, ha kell

Portfolio
A kamatok szinten tartása mellett már két héttel ezelőtt 400 milliárd forinttal 1150 milliárdra emelte a Növekedési Kötvényprogram keretösszegét a Monetáris Tanács – olvasható a jegybank keddi közleményében. A kamatokkal kapcsolatban továbbra is óvatos az MNB, elsősorban az inflációs kilátások emelkedését és bizonytalanságát hangsúlyozza, illetve kiemelik, hogy szükség esetén minden eszközt készek bevetni.

A globális makrogazdasági és pénzpiaci folyamatokat változatlanul leginkább a koronavírus-járvány fejleményei alakítják. A második hullám az ipari termelésre egyelőre kevésbé hat negatívan, a szolgáltatások azonban továbbra is jelentősen kitettek a járványügyi intézkedések hatásainak. Az elmúlt év végén az Európai Unió több tagállamában az ipari termelés és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés