PEPO_Energy_power_plant_26012021
Gazdaság

Újabb erőművet helyezett üzembe a MET

Portfolio
A MET Csoport 51 százalékos tulajdonában álló vegyesvállalatán, a PEPO Energyn keresztül üzembe helyezte 1,2 MW teljesítményű biogázerőművét Szerbiában. Az ünnepélyes megnyitón Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes, energiaügyi miniszter is részt vett.

A MET Csoport és az északkelet-szerbiai Novo Milosevo városában működő helyi cég, az Arhar Teh vegyesvállalata, a PEPO Energy építette meg és helyezte üzembe a zöldenergiával működő biogázerőművet.

A berendezés mezőgazdasági eredetű biomasszából állít elő biogázt, amelynek segítségével villamosenergiát és hőt termel. Az erőmű kapacitása 1,2 megawatt (MW).

A MET Csoport 2020 májusában csatlakozott a PEPO-projekthez, 51 százalékos részesedést szerezve és biztosítva a szükséges projektfinanszírozást.

Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes, energiaügyi miniszter hangsúlyozta az új biogázerőmű építésének fontosságát Szerbiában, a már meglévő 28 erőmű mellé. Ehhez még hozzátette, hogy:

Jelenleg további 73 biogázerőművet építünk Szerbiában, amivel egy vagy két éven belül 100 MW beépített kapacitás jön létre, és Szerbia így több villamosenergiát állít majd elő biogázból, mint Horvátország, Montenegró és Szlovénia együtt.

Hozzátette, hogy a PEPO Energy ötmillió eurós beruházás, amely több mint harminc munkahely megteremtésével segíti a helyi közösséget.

Lakatos Benjamin, a MET Csoport vezérigazgatója kijelentette:

A PEPO erőmű újabb mérföldkő a megújuló energiával kapcsolatos stratégiánkban, és jól mutatja elköteleződésünket a zöld és fenntartható jövő iránt.

És hozzátette, hogy:

További beruházásokkal bővíteni szeretnénk jelenlétünket a megújuló és a hagyományos energiaforrások terén is, támogatva ezzel a szerb gazdaságot.

Címlapkép: MET Group

egészségügy doktor orvos kórház
tizezer forint bankjegy
építkezés családi ház
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Milyen időtávon érdemes őket használni? Milyen főbb formációkat javasolt figyelni és ezek mit jelentenek? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
egészségügy doktor orvos kórház