Előfizetői tartalom

Csúnyán lábon lőtte magát Kína a kereskedelmi háborúval: partnere nevetve kijátszotta az ázsiai óriást

Portfolio
Kínának komoly költségeket okoz, hogy Ausztráliával szemben importkorlátozásokat hozott, míg Ausztráliában egyelőre nem érezhetők jelentős pénzügyi következmények. Ennek fő oka, hogy a jelenlegi világpiaci trendek miatt a kétoldalú kereskedelemben elsősorban Kína tűnik kiszolgáltatottabbnak Ausztrália felé, míg utóbbi könnyedén talált alternatív piacokat a Kínában kvázi betiltott termékeinek.

A kínaiak első számú célpontja a kereskedelmi háborúban az ausztrál szén, Peking gyakorlatilag megtiltotta a behozatalt válaszul az ausztrálok kezdeményezésére, amellyel ki akarták vizsgálni a koronavírus-járvány eredetét. Az ausztrál kormány emellett kitiltotta a Huaweit az ausztrál 5G hálózat kiépítéséből. Az Ausztráliából érkező szénbehozatal gyakorlatilag összeomlott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés