Előfizetői tartalom

Nagyon meglepő dolgok derültek ki az AstraZeneca uniós vakcinaszállításáról - Ütik az asztalt a németek

Portfolio
Mi nem vállaltunk szerződéses kötelezettséget az EU felé a vakcina szállításokra, csak azt vállaltuk írásban, hogy "megteszünk minden tőlünk telhetőt" és azután tudjuk felpörgetni a havi 17 milliós adagról a szállításokat az EU felé, miután a brit átoltottság már kellően magas – gyakorlatilag ezt mondta egy nagyon hosszú interjúban kedden délután a La Repubblica olasz lapnak az AstraZeneca vezérigazgatója. Az Európai Bizottság szóvivője azonban azt mondta a Politico-nak, hogy igenis be kell tartania a cégnek a korábban vállalt szállítási terveit és erről is beszélnek majd újra a mai egyeztetésen a cég képviselőjével. A cég egyébként várhatóan pénteken megkaphatja az Európai Gyógyszer Ügynökségtől az uniós engedélyt.

Pascal Soirot vezérigazgató az interjúban azt is elismerte, hogy az 55 év feletti korosztályban etikai okok miatt csak nagyon kevés emberen végezték el a vakcinájuk hatásossági vizsgálatát, így elképzelhetőnek tartja, hogy egyes egészségügyi hatóságok óvatosságból a 65 év feletti korosztályban egyelőre nem engedélyezik annak használatát, helyette pedig a Pfizer és a Moderna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés