Előfizetői tartalom

Nagyot esett a francia gazdaság, de így sem olyan rossz a helyzet, mint vártuk

Portfolio
Csökkent a francia gazdaság teljesítménye 2020 negyedik negyedévében a helyi statisztikai hivatal friss közlése szerint, de a visszaesés messze elmarad az elemzők által prognosztizált csökkenéstől. Ez azért jó hír, mert Európa második legnagyobb gazdasága nem szenvedte meg annyira a második hullámot, mint azt előre gondoltuk. Az egész évet tekintve szinten jócskán az előrejelzések felett teljesített a gazdaság.

A francia gazdaság teljesítménye 1,3%-kal csökkent a harmadik negyedévhez képest, ezzel jelentősen felülmúlta az elemzői várakozásokat - a konszenzus 4%-os visszaesés volt. A harmadik negyedévben 18,5% volt az emelkedés negyedéves alapon, de a második negyedév mély visszaesése után ezzel csak részben tudta ledolgozni a gazdaság a korábbi visszaesést. Örvendetes viszont, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés