Előfizetői tartalom

Bréking: 91,6%-os hatékonyságú az orosz Szputnyik-vakcina!

Portfolio
Megjelent kedden a világ egyik legelismertebb orvosi szaklapjában, a brit Lancet-ben az orosz Szputnyik V nevű vakcina harmadik klinikai fázisának időközi vizsgálati eredménye, amely szerint 91,6%-os hatékonyságú a vakcina, nincsenek komolyabb mellékhatásai és az idősebb korosztályban is 91,8%-os ez az arány. Ez fontos fejlemény, mert egy ilyen eredmény pulikálását szigorú vizsgálatok előzik meg. Tegnap az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója már utalt rá, hogy magas, 90 százalék feletti hatékonyságú az orosz vakcina, ami azt jelenti, hogy képes lényegében teljesen megakadályozni a súlyosabb tünetek kialakulását még egy esetleges megfertőződés esetén is.

Íme az ellenőrzött vizsgálat főbb eredményei A Wall Street Journal emlékeztet rá, hogy a klinikai vizsgálatok még zajlanak, mert ez a mostani eredmény még „csak” 20 ezer páciens vizsgálatai alapján jött ki, a harmadik klinikai fázis befejezéséhez még további 20 ezres mintán kell produkálni hasonló eredményt. Mindenesetre ez a hír Magyarország szempontjából is kedvező...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái