Előfizetői tartalom

Gerendai: sokan már csődbe mentek, a vállalatok nagy része pedig csődközeli helyzetben van

Portfolio
A vendéglátásban a vállalkozások nagy része csődközeli helyzetben van, sokan pedig már csődbe is mentek – hangsúlyozta az ATV Start című ma reggeli műsorában Gerendai Károly és elárulta azt is, hogy a cégeiből a rá eső veszteség rész már másfél milliárd forintnál tart. A Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft., a Budapest Park, a Costes és a Costes Downtown éttermek, valamint a Lupa-tavi strand tulajdonosa ezért a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) több tagjával együtt aláírt egy hatpontos javaslatcsomagot, ami a vendéglátó szektor megsegítését lenne hivatott elérni addig, ameddig majd újranyithatnak.

Gerendai a műsorban jelezte, hogy az éttermekben kénytelenek voltak csökkenteni a béreket, a csapata felét tudta megtartani, ami szerinte nagy eredmény ahhoz képest, hogy a forgalmuk a tavalyi évhez képest 9 százalékra esett vissza. Ha az összes vállalkozást nézzük, akkor nagy baj van, mert másfél milliárdnál tart, ami rám eső veszteség, ez a konkrét ráfizetés. A bevételkiesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés