Előfizetői tartalom

Idén is lőttek a felhőtlen nyaralásnak? Kiábrándító előrejelzések érkeztek

2020-ban a globális turizmus a valaha volt legrosszabb évét produkálta. Az ENSZ világturizmusért felelős szervezete, az UNWTO szerint 1 milliárddal volt kevesebb nemzetközi utas, mint 2019-ben. A nemzetközi vendégéjszakák száma 74 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány miatt. Akkorát esett a turisztikai szektor, hogy még a 2009-es gazdasági válsághoz képest is 4 százalékkal gyengébben teljesített. Az idei év kilátásai sem túl bíztatóak. Világszerte 100-120 millió állás van veszélyben a turizmusban. A pár hónappal ezelőtti felmérésekhez képest is nagyot esett az a várakozás, hogy 2021-ben egy nagy visszapattanást produkál a nemzetközi turizmus. Az egyik nagy online platform, az Airbnb szerint 2021 a tartalmas utazások éve lesz, mivel a járvány továbbra is korlátokat jelent a tömeges turizmus terén.

Az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky szerint "amint az emberek biztonságban érzik magukat az utazás során, elkezdenek utazni. Azonban másként néz majd ki egy út, mint a járvány előtt". Az utazást az elszigeteltség és az elszakadás ellenszerének tekintik. Az emberek általában nem hiányolják a turisztikai látványosságokat, a zsúfolt reptéri buszokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés