Előfizetői tartalom

Így hatott a koronavírus-járvány a magyar vállalatokra

MTI
A válság előtti kapacitáskihasználtsági szintet tavaly októberre a cégek 55 százaléka érte el, vagy haladta meg, ugyanakkor a vállalatok 40 százaléka 50 százalékpontnál kisebb, 5 százaléka pedig legalább 50 százalékpontos csökkenést szenvedett el a korlátozások bevezetése előtti időszakhoz viszonyítva - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) kedden MTI-vel.

A GVI elemezte a koronavírus-járvány gazdasági hatásait a hazai vállalkozások kapacitáskihasználtságára, válságkezelő intézkedéseire, valamint a bérek, és az értékesítési árak alakulására. Az elemzésben többnyire a 2020. októberi fél éves konjunktúrafelvétel adatait vették figyelembe, az adatfelvétel tavaly október 1-31. között zajlott 3142 hazai vállalkozás megkérdezésével....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés