Előfizetői tartalom

Mentőcsomag kell a magyar turizmusnak, hogy elkerülje a csődhullámot

Ezen a héten a szállásadókat és a vendéglátóhelyeket képviselő szakmai szervezetek megpróbálnak egy közös javaslatcsomagot kidolgozni, hogy azzal álljanak a kormány elé. Általános vélemény ebben a szektorban, hogy a kényszerű járványügyi zárlatnak a vége jelenleg beláthatatlan, ezért további állami segítségre van szükség ahhoz, hogy ne legyen csődhullám, és meg tudják tartani a nyitásig a megmaradt 200 ezer munkavállalót. Közben a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke is újabb állami segítséget sürgetett a turisztikai szektor számára, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója további kitartást kért a vállalkozóktól, de azt elismerte, hogy mindent újra kell tervezni.

Csőd közelében van a vendéglátóipar, miután a korlátozó intézkedések hatására már hónapok óta nem, vagy csak alig tudnak működni. "Az 50 százalékos bértámogatás most már kevés, ezt a támogatást muszáj lesz 75 százalékra emelni" - mondta a Portfolio-nak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Jelen pillanatban a bértámogatás és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés