Előfizetői tartalom

Tovább lehet igényelni a kormány egyik bértámogatását

Portfolio
A kormány 2021. február 22-ig meghosszabbítja a koronavírus miatt elindított kutatási, fejlesztési és innovációs bértámogatás (KFI) igénylését. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint az érdeklődés folyamatos, mostanáig közel 400 munkaadó nyújtott be kérelmet mintegy 5000 munkavállalójára, összesen közel 4 milliárd forint értékben. Bodó Sándor államtitkár a közleményben elmondta, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartását szolgálja a járványhelyzetben, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához.

A KFI bértámogatást többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, meglévő és újonnan felvett munkavállalók után kaphatják a vállalkozások, ágazattól függetlenül. A programban három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot. Az így megítélt összeget a munkáltató kapja, a támogatás fejében érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés