Előfizetői tartalom

Von der Leyen: Nyárig be akarjuk oltani a lakosság 70%-át

Portfolio
Az EU kormányai keményen dolgoznak a helyreállítási terven, és csak később látjuk majd, hogy felmerült-e valamilyen nehézség - mondta Ursula von der Leyen bizottsági elnök, amikor arról kérdezték, hogy elképzelhető-e késés az olasz kormányválság miatt. A vakcinákkal kapcsolatban elmondta, hogy továbbra is az a cél, hogy a lakosság 70%-át beoltsák nyárig.

"Arra számítok, hogy a tagállamok időben ratifikálják a helyreállítási alapot, mert ez az érdekük, és utána a Bizottság elkezdheti a piacokon a források összegyűjtését" - mondta a La Repubblicának adott interjújában, amelyet a Reuters szemlézett. A NextGenerationEU nevű újjáépítési alapból akkor kapnak forrást a tagállamok, ha előzetesen leadják a strukturális különbségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés