Előfizetői tartalom

Már 6 EU-tagállamban nem javasolják a 65 év felettieknek az AstraZeneca vakcináját

Portfolio
A németek után még további öt uniós tagállamban nem javasolják az idősebb korosztályban a brit-svéd AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának a felhasználását óvatossági okok miatt, köztük Svédországban sem. Itthon ilyen irányú vizsgálatról, illetve tervezett lépésről nem hallottunk. Közben a gyógyszercég egy hosszú közleményt juttatott el szerkesztőségünknek a friss vizsgálati eredményekről, amelyek megjelentek a Lancet nevű elismert tudományos lapban.

Melyik az a 6 tagállam? Bár az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) múlt pénteken az összes korosztályra engedélyezte az AstraZeneca vakcináját, az egyes tagállami szakhatóságok még dönthetnek úgy, hogy bizonyos körben nem javasolják annak beoltását. Így tettek múlt héten a németek, akik szerint a gyógyszercég túl kevés embert vont be az idősek közül a kutatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés