covid vilag koronavirus
Gazdaság

Müller Cecília: továbbra is kedvező a járványhelyzet Magyarországon

Portfolio
Megőriztük a kedvező járványadatainkat, bár továbbra is viszonylag magas az elhunytak száma - mondta a szerdai sajtótájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos. Az eseményen elhangzott az is, hogy a beérkező vakcinákat rövid időn belül, szinte azonnal felhasználják.

Csak a brit mutáns van itt az országban

Folyamatosan ellenőrizzük a pozitív mintáinkat annak érdekében, hogy pontosan képet kapjunk az egyes variánsokról, típusokról. Eddig 22 esetben mutattuk ki a brit variánst, dél-afrikai és brazil variánst Magyarországon eddig nem mutattunk ki - mondta Müller Cecília. 

Újra jönnek az egynapos ellátások

Az emberi erőforrások minisztere a kedvező járványadatok mellett engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését, a szájsebészeti és a fül-orr-gégészeti ellátások mellett a többi beavatkozást megfelelő biztonsági szabályok mellett igénybe lehet venni. Aki ilyen egynapos ellátást szeretne, annak a beavatkozás előtt 72 órával PCR-tesztet, majd a beavatkozás napján antigén gyorstesztet végeznek. 

A Szputnyiknál különbözik a két oltás

Tegnap érkezett az országba Szputnyik vakcina is, ez kétszer 20 ezer fő beoltására alkalmas. Az orosz vakcina esetében a két oltás különbözik egymástól szemben az eddigi vakcinákkal, melyeknél ugyanazt a vakcinát kellett kétszer beadni - emeli ki Müller Cecília. 

Az oltástól senki nem lesz koronavírusos

Egyik oltóanyagban sincs élő vírus, ami fertőzést tudna okozni, vagyis az oltástól biztosan nem kapja el senki a koronavírust - mondja az országos tisztifőorvos. 

Szinte azonnal felhasználják az oltásokat

Vannak olyan országok, ahol ismét növekszik a pozitív esetek száma, ezért is fontos, hogy az oltási tervünket lépésről lépésre végrehajtsuk - mondja az adatok részletezésekor Müller. A rendelkezésre álló oltóanyagot folyamatosan rövid időn belül felhasználjuk, majdnem 76 ezer ember már a második védőoltását is megkapta, ezt követően válhatnak védetté a vírusfertőzéssel szemben. 

Megőriztük a kedvező helyzetet

Kedvező járványügyi adatainkat sikerült megőrizni, de látjuk azt, hogy továbbra is viszonylag magas az elhunytak száma, bár már napok óta száz alatti számokat látunk - mondja Müller Ceclía országos tisztifőorvos. Szerinte komoly jelentősége van annak, hogy folyamatosan zajlik a végőoltások beadása, minél gyorsabban minél több embert sikerüljön beoltani. 

Több mint 18 ezren karanténban

Tegnap a rendőrök 187 emberrel szemben intézkedtek maszkviselési kötelezettség elmaradása miatt - kezdi a tájékoztatót Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetője. Majdnem 2700 hatósági házi karantént rendeltek el tegnap, így több mint 18 ezer ember van jelenleg karanténban - tesziu hozzá.

Stagnál itthon a járvány, hamarosan megszólal az operatív törzs

Az elmúlt 24 órában 1048 új koronavírus-fertőzést regisztráltak Magyarországon, és elhunyt 83 ember – közölték a hivatalos információs portálon szerda reggel. Így most már hosszabb ideje nem látunk jelentős változást a napi adatokban, átlagossá vált az ezer körüli napi esetszám és a 70-80 áldozat.

Vagyis a közelmúlt tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy stagnál a járvány Magyarországon.

A friss adatok kapcsán szólal meg szerdán az operatív törzs, mely egyrészt értékelheti a számokat 11:15-kor kezdődő tájékoztatóján, másrészt továbbra is a kockázatokat hangsúlyozhatja.

Címlapkép: Getty Images

egyetem oktatás
kinai negyed china town
aviva city london getty stock
usaorosz
szijjártó péter sanjev gupta liberty steel dunaferr
iskola járvány koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
egyetem oktatás