Előfizetői tartalom

Véleményt mondott az orosz vakcináról a német egészségügyi miniszter

MTI
Bátorítóak az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltóanyag hatékonyságáról szóló adatok, amelyeket azonban be is kell nyújtani az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) ahhoz, hogy a terméket használhassák az Európai Unióban (EU) - mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Jens Spahn az Europe 2021 című nemzetközi fórumon elmondta, hogy az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő EMA-nál lefolytatandó engedélyeztetési eljárásban kell megítélni, pontosan mennyire biztonságos és hatékony az orosz fejlesztésű vakcina.      Kifejtette, hogy a Szputnyik V gyártása "sokkal összetettebb" folyamat, mint a már forgalmazási engedéllyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés