Előfizetői tartalom

Mégsincs magyar gazdasági csoda, de azért így sem kell szégyenkeznünk

Portfolio
Az Összkép 2020. októberi cikkében bemutatott adatok azt mutatták, hogy Magyarország gazdasága kiemelkedően jól teljesített az elmúlt egy évszázadban, a cikket pedig mi is átvettük. Az adatbázist viszont frissítette azóta a világ vezető gazdaságtörténeti központja, a Maddison Project, így a portál korábbi fő állítása, hogy a magyar gazdaság az átlagnál jobban erősödött 1920 óta, már nem igaz. Akkor mi is történt 1920 óta? - veti fel a kérdést a lap.

A Groningeni Egyetem Maddison projektje új módszertant használt a 2018-ban közölt adatbázisához, amely a világ országainak gazdasági teljesítményét összegzi történelmi idősoraiban - írja új cikkében az Összkép. A metodológiai újítások eredményeit a gazdaságtörténészek erősen vitatták, ezért a Projekt a 2020 novemberében közölt új számaival nagyrészt visszatért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés