Előfizetői tartalom

Mindenki kapaszkodjon, kanyarban előzne a kormány

A kormány kanyarban előzne, mindenki kapaszkodjon - nagyjából így foglalható össze a Gazdasági Évnyitó üzenete, ahol a miniszterelnök és a pénzügyminiszter beszélt a 2021-es tervekről, kilátásokról. Segély továbbra sincs (csak a keveseknek, keveset segítő bértámogatás), ezért a koronavírus-válságban bajba jutott ágazatok ezután is csak magukra számíthatnak, igaz, egy új hiteleszköz mégis valamiféle bújtatott támogatásfélét jelenthet a korlátozások alatt nyögő vállalkozások és dolgozók számára. Az igazi remény azonban nem ez, hanem az uniós pénztömeg, amiből a felborult költségvetési egyensúly mellett is folytathatja óriási beruházásösztönzését a gazdaságpolitika.

Nagy várakozások előzték meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idei Gazdasági Évnyitóját, hiszen a gazdaságban és gazdaságpolitikában számos nyitott kérdés van a koronavírus második hullámában, a vakcina-korszak hajnalán. A gazdasági szereplők jelentős része viszonylag jól van, egy kis része pedig epedve várja a korlátozások feloldását, hogy újra fenntarthatóvá...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái