Előfizetői tartalom

Kiderült: a gyártók helyett a magyar kormány viseli a felelősséget a sebtében engedélyezett kínai és orosz vakcinákért

Portfolio
A sürgősséggel engedélyezett vakcinákért, például a Magyarországra behozott kínai és orosz oltóanyagért nem a gyógyszergyártó, hanem az érintett kormány visel felelősséget - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Népszava brüsszeli tudósítójának adott nyilatkozatában. A német politikus megerősítette, hogy Brüsszelben egyetlen döntés sem született a huszonhét uniós vezető tudta nélkül, a tagállamok a vakcinagyártókkal folytatott tárgyalások minden részletéről tudnak, hiszen havi 5-7 ülés zajlik a tagállami képviselők bevonásával.

A sürgősségi engedély azzal jár, hogy a kormány átvállalja a felelősséget a gyógyszergyártótól - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen arra, hogy a kínai és az orosz vakcina magyarországi vásárlását az egységes európai stratégia kudarcának tartja-e. Mint köztudott, az Európai Gyógyszer Ügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyagért a gyártó viseli a felelősséget....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái