Előfizetői tartalom

Kiderült: a gyártók helyett a magyar kormány viseli a felelősséget a sebtében engedélyezett kínai és orosz vakcinákért

Portfolio
A sürgősséggel engedélyezett vakcinákért, például a Magyarországra behozott kínai és orosz oltóanyagért nem a gyógyszergyártó, hanem az érintett kormány visel felelősséget - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Népszava brüsszeli tudósítójának adott nyilatkozatában. A német politikus megerősítette, hogy Brüsszelben egyetlen döntés sem született a huszonhét uniós vezető tudta nélkül, a tagállamok a vakcinagyártókkal folytatott tárgyalások minden részletéről tudnak, hiszen havi 5-7 ülés zajlik a tagállami képviselők bevonásával.

A sürgősségi engedély azzal jár, hogy a kormány átvállalja a felelősséget a gyógyszergyártótól - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen arra, hogy a kínai és az orosz vakcina magyarországi vásárlását az egységes európai stratégia kudarcának tartja-e. Mint köztudott, az Európai Gyógyszer Ügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyagért a gyártó viseli a felelősséget....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés