Előfizetői tartalom

Napenergia: a bíróságon is megküzdenek a napelemgyártók

A napenergia vártnál gyorsabb terjedését a költségek folyamatos csökkenése és az ezt lehetővé tevő technológiai fejlődés alapozta meg. A napelemgyártók között éles innovációs verseny folyik, hogy a legjobb technológiát a legjobb áron kínálhassák ügyfeleiknek, így aztán nem csoda, ha az iparágban kiemelt jelentőséggel bír a szellemi tulajdonjogok védelme, és egy-egy újítás, illetve szabadalom használatának jogáért akár a bíróságra is készek elmenni.

Az egyik ilyen legérdekesebb ügyet a dél-koreai Hanwha Q Cells által kezdeményezett szabadalomsértési keresetek jelentik. A társaság még 2019 márciusában indított pereket a rivális kínai Longi Solar és Jinko Solar, valamint a norvégiai székhelyű REC ellen, szabadalombitorlásra hivatkozva. A Németországban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában kezdeményezett bírósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés